Fragment

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Zoë Papaikonomou

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wouter de Winther en Zoë Papaikonomou

We hebben het over het mediamoment van Zoë Papaikonomou. Zij wil het graag hebben over de column van Sheila Sitalsing. Papaikonomou vindt dat Sitalsing een punt heeft, als ze zegt dat men soms maar gewoon meepraat, zonder echt iets over het onderwerp te weten. Hoe kijken onze gasten aan tegen talkshows en de manier waarop men discussieert in deze programma’s? Wijzen onze gasten ook wel eens een verzoek voor een talkshow af, en waarom?

 

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Zoë Papaikonomou en Spraakmaker Arjan Postma.

 

Verder hebben we het over onze eigen Frits Spits. Hij is door een vakjury van de VARA-gids verkozen tot belangrijkste radiomaker van de eeuw. De jury noemt hem "een van de allerbeste sfeermakers en verhalenvertellers op de radio". We spreken hem telefonisch. Hij heeft vakgenoten als Felix Meurders, Willem van Kooten en Edwin Evers achter zich gelaten. Voelt hij zich vereerd? Welk programma zou hij echt nog een keer willen maken? Hebben onze tafelgasten ook veel naar Frits Spits geluisterd?

 

Tot slot: het is de nachtmerrie van elke hoofdredacteur.Verhalen die niet kloppen en toch zijn gepubliceerd in jouw krant of tijdschrift. Het overkwam begin dit jaar de hoofdredacteur van Nieuwe Revu, Jonathan Ursem. Zijn freelance journalist Peter Blasic schreef 27 artikelen ende anonieme bronnen die hij daarin opvoert waren zijn zachtst gezegd nogal twijfelachtig. In plaats van de artikelen te verwijderen, houdt Ursem ze online mét een flinke toelichting. Zo wil hij inzicht geven in de gemaakte fouten. Is dit een slimme manier om dit zo aan te pakken? Wat heeft de lezer er aan dat de artikelen blijven staan? Als nog steeds niet duidelijk is of hij die artikelen op waarde moet schatten? Ook hebben we het over anonieme bronnen en hoe daarmee om te gaan.

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar