Fragment

Stand.nl: 'We moeten ons gedragen op vakantie'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten ons gedragen op vakantie'

De Spaanse badplaats Calpe maakt korte metten met irritant gedrag van vakantiegangers: Je krijgt er een boete tot 250 euro als je je handdoek te vroeg op het strand neerlegt of te lang onbeheerd achterlaat.

Veel Nederlanders zullen blij zijn met deze boete, want uit eerder onderzoek van reisorganisatie TUI blijkt dat bijna de helft van de mensen in ons land de handdoekenleggers ziet als grote ergernis op vakantie. Daarmee staat deze frustratie op plek twee. We storen ons het meest aan asociale toeristen.

Wij van Spraakmakers gaan na vandaag twee weken met vakantie, vanwege de Olympische Spelen en de speciale uitzendingen daarover op NPO Radio 1. Een extra reden voor ons om in de vakantie-ergernissen te duiken!

De stelling is vandaag: We moeten ons gedragen op vakantie

Video niet beschikbaar

Waar stoor jij je het meest aan als je op vakantie gaat? Welk gedrag zorgt bij jou voor enorme frustratie op de camping? De buurman met geluidsbox, de slappe frieten bij de snackbar, de kinderen met veel te grote opblaasfiguren in het zwembad? Laten we met elkaar stoom afblazen voordat we in de auto, trein of vliegtuig stappen op weg naar onze vakantiebestemming!