Fragment

Het mediaforum met Pieter Klok en Jaap van Zessen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het mediaforum met Pieter Klok en Jaap van Zessen

Aan tafel zitten Pieter Klok, Jaap van Zessen en spraakmaker Anna Gimbrère.

Video niet beschikbaar

Alle ogen waren gericht op de Verenigde Staten. In Milwaukee, een stad in de staat Wisconsin is de Republikeinse Conventie begonnen. Zou presidentskandidaat Donald Trump dan tóch speechen na de mislukte aanslag op zijn leven afgelopen zaterdag?
Pieter Klok ziet een andere Trump dan daarvoor. "Dat Trump nu zelf echt slachtoffer is, lijkt ook wel wat met hem te doen. Misschien kan het wel tot een karakterverandering leiden"

Verder hebben we het over een nieuwe service van Whatsapp, en de veroordeling van Ali B. Want hoe ver moeten we gaan met het straffen van publieke figuren vraagt Pieter Klok zich hardop af. Volgens Klok word je als bekend persoon namelijk al gestraft door de rechter, een publieke straf én een beroepsverbod en is het niet verkeerd om de discussie met elkaar aan te gaan om te bepalen of er ook een 'einde' aan een straf kan komen. Jaap van Zessen vindt dat het verwijderen van oude afleveringen van de rapper eigenlijk voor de bühne.

We sluiten het mediaforum af met zomertips van Klok en van Zessen. Klok tipt het boek Babi Jar van Anatoli Koeznetsov. Van Zessen wil het hebben over de podcast: De kunst van het verdwijnen.