Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Charlotte Nijs

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Charlotte Nijs

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Charlotte Nijs en Spraakmaker Sanne Wallis de Vries.

Het mediamoment van Nijs komt uit de uitzending van Promenade van gisteravond. Het overzicht van de ‘oneliners’ van Hugo de Jonge viel in goed in de smaak bij Nijs. Het was voor haar heel herkenbaar in haar werk als politiek journalist: ‘’Op basis van de oneliners van Hugo de Jonge, weet je al een beetje de toon van de avond’’, aldus Nijs.

Ornstein ziet dat de Jonge erg groeit in zijn rol, ‘’hij is bevrijd van het lijsttrekkerschap, dat zie je aan alles!’’. Wat valt Ornstein nog meer op aan Hugo de Jonge?

Het mediamoment van Ornstein gaat over de bedreiging van een journalist van de Limburger. Misdaadjournalist Jos Emonts vond een handgranaat bij zijn voordeur. Ornstein vindt dat we hier eens duidelijk naar moeten kijken.  ‘’Voordat er echte doden vallen, vind ik dat je journalisten veel fundamenteler moet beschermen. Dat gaat verder dan een meldpunt’’, aldus Ornstein.

Verder komt het Brabanste plaatsje Veen ter sprake, waar dit weekend het nieuws vandaan kwam Er gingen namelijk twee nachten achter elkaar auto’s in vlammen op. Beelden daarvan werden veel gedeeld en uitgezonden. Hoe kijken de forumleden hierna?

Tot slot komt Hugo de Jonge weer ter tafel. Zijn media-optredens vallen naast zijn drukke bestaan toch wel op. Er was een fotoserie in het AD, twee eindejaars interviews op Radio1, een tv optreden bij WNL op Zondag, op bezoek bij een Youtuber, een acapella versie van All You Need is Love van de Beach Boys in de gelijknamige kijkcijferhit van Robert ten Brink én een reportage met zijn dochter bij het Jeugdjournaal. Volgens Nijs is dit niet opvallend voor de Jonge, ‘’zolang ik hem ken staat hij de media te woord, ook al zijn het maar een paar luttele seconden bij een inloop’’. Spraakmaker Sanne Wallis de Vries vraagt zich af of het niet iets té is. Hoe denkt Ornstein hierover? En wat valt hem nog meer op aan politici in de media?