Fragment

Zwitsers wielrenster Muriel Furrer (18) overleden na val op WK: 'Bijna twee uur daar gelegen'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Zwitsers wielrenster Muriel Furrer (18) overleden na val op WK: 'Bijna twee uur daar gelegen'

Tragisch nieuws uit Zürich. Tijdens de WK wielrennen is de 18-jarige Muriel Furreruit Zwitserland overleden na een val tijdens de wegrit voor junioren vrouwen gisteren. Verslaggever Steven Dalebout is in Zwitserland en vertelt in Langs de Lijn en Omstreken hoe het nieuws daar is ingeslagen. "Opnieuw een sterfgeval in een sport waar het veiligheidsvraagstuk al zo groot was."

Video niet beschikbaar

De internationale wielerbond en de organisatie van de WK willen geen uitspraken doen over de oorzaak van het ongeluk, dat vertelde WK-directeur Olivier Senn op een persconferentie. "Er is heel weinig informatie bekend", vertelt Dalebout. "Wij zijn zelf op zoek gegaan naar feiten in dit verhaal, door bijvoorbeeld vlucht- en transponderdata op te zoeken. Als die informatie klopt, dan zou Furrer 1 uur en 52 minuten aan de rand van het bos hebben gelegen."

Het nieuws slaat hard in in de wielerwereld, en dat is te merken op de WK wielrennen in Zürich. "De vlaggen hangen halfstok, er zijn sobere ceremonies en alle avondevenementen zijn geannuleerd."