Fragment

Rolstoeltennissers Vink en Schröder spelen met én tegen elkaar: 'Geen geheimen'

foto: PRO SHOTS / Zuma Pressfoto: PRO SHOTS / Zuma Press
  1. Fragmentenchevron right
  2. Rolstoeltennissers Vink en Schröder spelen met én tegen elkaar: 'Geen geheimen'

De Paralympische Spelen in Parijs waren voor Nederland zeer succesvol. In totaal pakte TeamNL 56 medailles en daarmee eindigde Nederland als vierde op de medaillespiegel.

Goud was er onder meer voor rolstoeltennissers Niels Vink en Sam Schröder, zij prolongeerden in Parijs hun olympische dubbeltitel bij de quads - het onderdeel voor atleten met een beperking aan de armen én de benen. Beide atleten kwamen ook in actie op het individuele toernooi. Vink en Schröder zijn in de studio van Langs de Lijn en Omstreken aangeschoven.

Video niet beschikbaar

In het enkelspel wonnen de mannen alles en kwamen ze tegen elkaar in de finale te staan. Die was een dag na de dubbelfinale, die ze dus samen wonnen. Vink: "We konden het maar heel kort vieren, daarna weer allebei onze eigen kant op gegaan. En een dag later stonden we tegenover elkaar."

Ongemakkelijk is het nooit tussen de twee, verzekert Schröder. "We hebben al zo vaak tegen elkaar gespeeld. We hebben geen geheimen voor elkaar, je weet wat er te wachten staat." Hij voegt toe: "Dus eigenlijk speel je redelijk relaxed zo'n wedstrijd."

Schröder verloor de enkelfinale van Vink. Dat is jammer, zegt hij. "Een titel is een titel en uiteindelijk wil je alles winnen natuurlijk."