Fragment

Staf Depla (PvdA), Kim Putters (SCP), Hans de Boer (VNO-NCW)

  1. Fragmentenchevron right
  2. Staf Depla (PvdA), Kim Putters (SCP), Hans de Boer (VNO-NCW)

De campagne is ten einde, de verkiezingen zijn geweest en de stemmen zijn geteld. Over de betekenis van de uitslag praat Kees Boonman met Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau; Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW en Staf Depla, PvdA-wethouder in Eindhoven en voormalig Kamerlid. 

De Partij van de Arbeid heeft deze verkiezingen 29 zetels verloren. Staf Depla heeft hoogte-en dieptepunten met de PvdA meegemaakt. Hoe moeten de sociaal democraten verder na deze historische nederlaag?

De PVV is niet de grootste partij van het land geworden, maar wel de tweede. Sommigen menen dat het populisme een halt is toegeroepen, maar is dat wel zo? Daarnaast zijn er nieuwe partijen als DENK en Forum voor Democratie gekozen en is er enorme winst voor GroenLinks. Kim Putters verklaart wat de verkiezingsuitslag zegt over de samenleving.

Werk, of het gebrek eraan, maakt veel mensen onzeker. Het was een van de thema’s uit de verkiezingscampagne en zal aan de formatietafel zeker besproken worden. Wat wil Hans de Boer de formateurs meegeven op het gebied van werk? En wat staat er nog meer op zijn wensenlijstje?

Video niet beschikbaar