'Invoering genderneutraal taalgebruik is dieptepunt'
- Fragmenten
- 'Invoering genderneutraal taalgebruik is dieptepunt'
Van ‘goedenavond, dames en heren’ naar ‘goedenavond, mensen’. De gemeente Amsterdam voert genderneutrale taal in, om mensen die zich man noch vrouw voelen niet buiten te sluiten. Een goede stap van de stad? The Post Online-columniste Annabel Nanninga vindt van niet. “Dat Amsterdamse déugen…,” verzucht ze. "Nobody cares!”
In haar column noemt Nanninga het een ‘treurig dieptepunt van de radeloos verloren fatsoenspoel aan het IJ’. Volgens haar heeft de stad wel belangrijker zaken aan te pakken, zoals overvallen, zakkenrollerij en aanranding. Een non-argument, vindt Brand Berghouwer. Berghouwer is non-binair transgender en voelt zich geen man, maar ook geen vrouw. “Er is altijd iets dat erger of noodzakelijker is, natuurlijk. Maar dan doen we niks meer.”
Ingesleten
Berghouwer noemt het gebruik van ‘dames en heren’ een ingesleten vorm die delen van de maatschappij insluit, maar andere delen buiten sluit. “Dit is een goede stap van de stad en doet bovendien niemand kwaad. Het maakt het inclusieve denken van de ambtenaren beter.”
In EenVandaag een discussie met Annabel Nanninga van The Post Online en Brand Berghouwer van Transgendernetwerk Nederland over de stap richting genderneutraliteit van de gemeente Amsterdam.