Fragment

D66 en Forum Amsterdam sluiten elkaar ondanks felle confrontatie niet uit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. D66 en Forum Amsterdam sluiten elkaar ondanks felle confrontatie niet uit

‘De komst van PVV en Forum voor Democratie naar de grote steden is verontrustend’, zegt Reinier van Dantzig, lijsttrekker van D66 Amsterdam. ‘Deze partijen hebben lege ideeën die alleen de xenofobe onderbuik voeden.’

Annabel Nanninga, lijsttrekker van Forum voor DemocratieAmsterdam gaat bij Dit is de Dag met hem in debat, en dat levert een felle confrontatie op. 

Nanninga noemt het verwijt van xenofobie ‘gebakken lucht’. ‘Het klopt dat Thierry Baudet met de Amerikaan Jared Taylor heeft gesproken, maar dat werd allemaal zo opgeklopt in de media. Ik spreek ook zo veel mensen.’

Nanninga: ‘Ik ben bijvoorbeeld tegen buitenlandse inmenging in moskeeën. Ik wil niet dat Erdogan het gezag heeft over een Turkse moskee. Wat vindt u daar eigenlijk van?'. Van Dantzig: ‘Wij hebben geen principieel bezwaar'.

Ondanks de vele verwijten over en weer tussen Van Dantzig en Nanninga sluiten beide politici elkaar niet uit bij eventuele college-onderhandelingen, mocht dat zo ver komen na de raadsverkiezingen in maart.