We eten te veel suiker en zout, hoe stoppen we dat?
- Fragmenten
- We eten te veel suiker en zout, hoe stoppen we dat?
U eet elke dag 3 gram zout en 20 gram suiker te veel! En omwille van de volksgezondheid moet dat veranderen. Ondanks alle akkoorden die erover gesloten zijn gaat dit volgens het RIVM nog te langzaam en zijn de stappen die ondernomen worden te klein.
'Ook in melkproducten, broodbeleg, koek en snoep zit nog te veel suiker', zegt Matthijs van den Berg van het RIVM. Hij vindt dat er nog te weinig gebeurt om producten als brood, kaas en vleeswaren minder zout te maken.
Henrieke Crielaard van het Centraal Bureau Levensmiddelen is het daar niet mee eens. 'Er gebeurt al heel veel. We zetten kleine stappen, maar de consument moet ook langzaam wennen aan minder zout en suiker in producten. Anders is de overstap te groot.' Sjoerd van de Wouw van Foodwatch.stelt voor om een suikertaks in te voeren, groente en fruit btw-vrij te maken en misleidende etiketten aan te pakken.
Video niet beschikbaar