Fragment

Kritiek op campagne Sire over ravottende jongens

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Kritiek op campagne Sire over ravottende jongens

SIRE is dinsdag een campagne gestart met de titel 'Laat jij jongens nog wel jongen zijn?' De boodschap: jongens moeten meer ruimte krijgen om te ravotten en druk te doen, want dat hoort nu eenmaal bij hun gedrag. De campagne kreeg veel kritiek omdat het een te eenzijdig beeld van jongensgedrag zou schetsen.

'Natuurlijk zijn er veel overeenkomsten tussen jongens en meisjes, maar ze hebben wel degelijk ander voorkeursgedrag,' volgens Louis Tavecchio, expert en voormalig hoogleraar Pedagogiek en verbonden aan deze campagne. 'Nadat lange tijd de focus op meisjes heeft gelegen in het onderwijs, zijn nu de jongens aan de beurt.'  

Meester Bart

Bart Ongering, ook wel bekend als meester Bart, is het hier niet mee eens. Als hij in zijn klas kijkt, hebben lang niet alle jongens de behoefte om uit te razen. Hij stelt dat de problematiek veel breder is. Het onderwijssysteem verwacht te veel dat alle kinderen hetzelfde moeten doen. Er wordt veel te weinig ruimte gegeven aan de verschillende rollen van zowel jongens, als meisjes, zegt hij.