Fragment

Hoe Marinus een vergeten vis uit IJmuiden op de Japanse kaart zette

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hoe Marinus een vergeten vis uit IJmuiden op de Japanse kaart zette

In de Nederlandse wateren is horsmakreel een vis die doorgaans weinig liefde krijgt, maar voor Marinus Noordenbos was het een reden om op 18-jarige leeftijd zijn koffers te pakken en naar Japan te vertrekken. Daar leerde hij de kunst van het verwerken van deze 'vergeten vis' en keerde hij terug naar IJmuiden, vastbesloten om zijn Japanse culinaire kennis te delen. Vandaag de dag staat Marinus Noordenbos bekend om zijn traditionele sushi, en Japanners komen vanuit de hele wereld naar zijn zaak voor Marinus zijn authentieke gerechten. In 2021 kreeg hij zelfs de titel van culinair ambassadeur voor de Japanse keuken in Nederland. Wat bracht hem zover, en wat is zijn volgende culinaire missie? Marinus vertelt het zelf in Dijkstra en Evenblij Ter Plekke.

Video niet beschikbaar

Foto: Remko Kraaijeveld