Fragment

Het onrecht tegen de Palestijnen (met Kefah Allush en Stefan Paas)

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het onrecht tegen de Palestijnen (met Kefah Allush en Stefan Paas)

Hij is het afgelopen jaar platgebeld door talkshows, maar hij doet nu voor het eerst uitgebreid zijn verhaal: EO-presentator Kefah Allush. Hij is geboren in de Palestijnse stad Nablus, waar hij de spanningen met Israël aan den lijve ondervond, en reist als journalist en tv-maker al decennialang door het Midden-Oosten. Hij maakte de series ‘Van Nablus naar Nineve’, ‘Oases in de Oriënt’ en ‘Jezus van Nazareth’. Je kan hem ook kennen als presentator van het tv-programma ‘De Kist’, waarvoor hij in 2019 de Sonja Barend Award won voor beste interviewer.

Hoe kijkt Kefah naar deze oorlog? Waar komt de woede van veel Palestijnen tegen Israël en het Westen vandaan? Hoe is het om Palestijn te zijn? En durft hij nog te dromen van vrede? Kefah komt uit een seculier-islamitisch milieu, was een tijdlang hardcore atheïst, maar noemt zich nu een volgeling van Jezus. Palestijnse christenen noemt hij een onderbelichte, vergeten groep met fascinerende historische wortels.

David Boogerd spreekt Kefah Allush, uiteraard met vaste gast theoloog Stefan Paas, professor aan de VU in Amsterdam en de Theologische Universiteit Utrecht.

Luister het volledige gesprek in de Ongelooflijke Podcast in je podcast-app of hier op de site van NPO Radio 1.