Fragment

Stand.nl: Bettina Bock, Ellen van Selm en John Jorritsma over kloof stad/regio

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Bettina Bock, Ellen van Selm en John Jorritsma over kloof stad/regio

Het gaat weer een stuk beter met Nederland. De werkloosheid daalt en er worden weer plannen gemaakt. Het vertrouwen in de economie stijgt. Vooral de grote steden profiteren. Mooi natuurlijk maar er wonen ook een hoop mensen niet in de steden. Juist op het platteland zijn in veel regio’s steeds grotere problemen. De kloof tussen de stad en het platteland neemt steeds verder toe. Het is een soort vliegwieleffect. Een huis vinden in de stad wordt steeds duurder terwijl op het platteland ruimte en huisvesting voor het oprapen ligt.

Maar daar trekken steeds meer mensen weg. Werkgelegenheid en voorzieningen worden steeds minder. Klassen worden kleiner waardoor scholen zelfs regelmatig hun deuren moeten sluiten.

Veel mensen op het platteland willen dat er meer aandacht komt voor hun problemen. Er moet gezorgd worden dat voorzieningen op peil blijven en er moet werk zijn voor de mensen die er wonen. Het mooiste zou zijn natuurlijk als je de krimp door maatregelen kunt stoppen. Doet de Haagse politiek genoeg voor het platteland of moet er snel iets gebeuren?

Video niet beschikbaar