Fragment

Regenwaterbier: de nieuwste aanwinst voor de ‘hipsterhoreca’

  1. Fragmentenchevron right
  2. Regenwaterbier: de nieuwste aanwinst voor de ‘hipsterhoreca’

De hipsterhoreca is weer een hip en verantwoord product rijker: Regenwaterbier. Bier gebrouwen van regenwater. De bedenkers van dat bier kregen dat idee toen het op een keer tijdens het brouwen toevallig ook regende. Met een kinderbadje en wat emmertjes op het balkon zijn vorig jaar al de eerste testen gedaan. Het regenwaterbier was eind vorig jaar in het nieuws, maar nu opnieuw, omdat het bier op de horecavakbeurs Horecava de innovatieprijs heeft gewonnen. 

Regenwaterbier, dat klinkt niet zo lekker, maar het biertje wordt verkocht onder een wat aantrekkelijker naam: Hemelswater: Code Blond. Gefeliciteerd dus; het regenwaterbier past prima in deze tijden van duurzaam, verantwoord eten en drinken; in de tijd van van biofriet, bieterballen, zeewierpasta.

De prijzen houden niet op voor het duurzame bier; want ook ons taalteam verkoos regenwaterbier tot woord van de dag in De Ochtend. 

Video niet beschikbaar