Fragment

Stand.nl: We moeten Erdogan maar even negeren

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: We moeten Erdogan maar even negeren

Op 16 april is er een referendum in Turkije. President Erdogan wil meer macht en vraagt daarvoor toestemming bij de bevolking. Als de Turkse bevolking ‘voor’ stemt kan Erdogan voortaan zelf ministers aanstellen, vervalt de functie van premier en kan hij per decreet regeren. Erdogan voert niet alleen in Turkije campagne. Ook in Nederland en Duitsland wil hij Turken mobiliseren.

Duitsland en Nederland zitten niet te wachten op Turkse campagnes en dat hebben ze geweten. Erdogan maakte Angela Merkel uit voor nazi, beschuldigde  Nederland en Duitsland van nazipraktijken. Ook schreeuwde Erdogan in het parlement dat Nederland bekend was als het land dat de dood van 8000 moslims in Screbrenica op zijn geweten had. Ondertussen is Turkije ook de buurman van de EU, NAVO-partner en erg belangrijk bij de opvang van vluchtelingen, u weet wel, van de ‘Turkije-deal’. 

Heeft Erdogan de EU in een hoek door die vluchtelingendeal? Is het gevaarlijk wat Erdogan doet of hoort het allemaal bij het spel en moeten we het niet te serieus nemen?

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar