Fragment

'Kabinet gaat de kerst niet halen'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Kabinet gaat de kerst niet halen'

Video niet beschikbaar

De stabiliteit in het kabinet en de coalitie lijkt mijlenver te zoeken. Onervaren bewindspersonen, geruzie over of de opvangcrisis opgelost moet worden met een noodwet of spoedwet en ijskoude verhoudingen tussen VVD, PVV, BBB en het, in de peilingen, vrijwel verdwenen NSC. Het wordt tijd voor een les 'goed samenwerken', ook als je het niet helemaal met elkaar eens bent.

En dat gaan we doen met de meest diplomatieke duider die ons land rijk is: Peter Kee. Hij heeft een gast meegenomen die als geen ander weet hoe je in een coalitie samenwerkt, ook als de spanning soms echt te snijden is. In de kabinetten Rutte III en IIII, waren de verhoudingen tussen VVD, D66, CDA en CU soms ingewikkeld.

Toch hielden ze het jarenlang vol. Hoe deden ze dat? Gert-Jan Segers, voormalig voorman van de ChristenUnie laat zijn licht schijnen over de huidige situatie in het kabinet en de coalitie. Dat doet hij niet alleen hier bij ons in De Week van Kee, maar ook in de podcast Dijkhoff & Segers, samen met VVD-er Klaas Dijkhoff. Aangezien de heren de spotlights zo missen, beginnen ze dit weekend met een theatertour.