Fragment

Week van Kee met opiniepeiler Peter Kanne: 'Ik denk dat Wilders en de PVV hier prima uitkomen'

foto: fragmentfoto: fragment
  1. Fragmentenchevron right
  2. Week van Kee met opiniepeiler Peter Kanne: 'Ik denk dat Wilders en de PVV hier prima uitkomen'

Video niet beschikbaar

De asielnoodwet van minister Faber zette de verhoudingen in de coalitie tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen flink op scherp. Ambtenaren zien er weinig in. NSC kan dat niet negeren. En de PVV houdt voet bij stuk. In de Week van Kee met politiek duider Peter Kee (BNNVARA) bespreken we hoe de kiezer hiernaar kijkt.

Uit onderzoek van Ipsos I&O bleek afgelopen week dat het vertrouwen in de politiek en in kabinet Schoof is gegroeid. PVV-leider Geert Wilders haalde dit meermaals aan in het debat. Daarop probeerde Frans Timmermans (GL-PvdA) te laten zien dat Wilders zijn verkiezingsbelofte niet nakomt. Gaat dat electoraal effect hebben?

Opiniepeiler Peter Kanne van Ipsos I&O denkt van niet. Hij vertelt in de Week van Kee dat rechts-conservatieve kiezers en links-progressieve kiezers heel anders naar de wereld kijken. 'Die eerste groep kijkt heel gevoelsmatig. En degene die nu aan de macht zijn, weten heel goed de gevoelens te raken van de mensen in het land.' Luister het hele fragment in de Week van Kee nu terug.