Fragment

Een kijkje in de keuken van het Belgische bier-laboratorium

foto: JACQUI WAYfoto: JACQUI WAY
  1. Fragmentenchevron right
  2. Een kijkje in de keuken van het Belgische bier-laboratorium

Als jij langs het bier-schap in de supermarkt loopt, vraag jij je dan ook wel eens af hoe er maar steeds nieuwe smaken bijkomen? En hoe alcoholvrij bier eigenlijk wordt gemaakt? Een belangrijke speler in de wereld van bier-innovatie is het Leuven Institute for Beer Research in bierland België.

De Nacht van NTR Wetenschap ging op bezoek en kreeg van onderzoeker Stijn Spaepen een rondleiding in dit 'bier-laboratorium'. Ze namen een kijkje bij de reageerbuisjes vol bier, de 'elektronische neuzen' die de smaak van bier analyseren en sloten af met een vers ontwikkeld alcoholvrij biertje in de proefbrouwerij van het laboratorium.
Proost!

Presentatie: Stijn Goossens en Ruben Rosen Jacobson