Fragment

'Ik wilde op het randje van niet doodgaan zitten' auteur Pim Franssen van 'Een Onmogelijk Avontuur'

foto: mobiele telefoon, gsm foto: mobiele telefoon, gsm
  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Ik wilde op het randje van niet doodgaan zitten' auteur Pim Franssen van 'Een Onmogelijk Avontuur'

Opzoek naar iets wat je uiteindelijk niet kunt vinden. Dat was één van de ontdekkingen van de reis van Pim Franssen. Twee jaar lang reed hij met een auto door Afrika, opzoek naar avontuur. "Het was één van de eerste keer dat ik oprecht om hulp begon te roepen". Onder het oog van een krokodil moest Pim zich proberen te redden op het dak van zijn auto. Dit en nog meer van deze verhalen bundelde Franssen samen in het boek 'Een onmogelijk avontuur'.

Pim liet het allemaal op zich afkomen. "Ik wist niet hoe het allemaal werkte, ik wist wel waar mijn auto stond. Ik herkende de boot, toen was het nog een kwestie van de juiste mensen vinden. In het begin raakte ik nogal gefrustreerd want ik dacht dat hun er expres langer over deden. Achteraf snap ik ook dat hun niet wisten wat een west europeaan met een auto in een zeecontainer van hun moest hebben."

Vanaf zijn achtste had Pim al een bepaald droombeeld in zijn hoofd: een huisje tussen het hoge gras, van alles en iedereen verwijderd. Maar toen Franssen in Afrika op zo'n perfecte plek van zijn tienerjaren kwam wist hij niet wat hij er mee moest. "Ik was iets aan het zoeken wat er niet was". Pim probeerde te streven naar het perfecte avontuur, maar tijdens zijn reis kwam hij erachter dat dat niet bestaat. "Ik wilde dingen doen die niemand anders had gedaan, gebieden ontdekken en inheemse stammen ontmoeten. Eenmaal daar bleek dat wel anders."

In De Nacht van KRO-NCRV spreekt Benji Heerschop met de schrijver en filosoof Pim Franssen. De uitzending terugluisteren kan hieronder.

Video niet beschikbaar