Fragment

De gecreëerde vraag naar vlieg toerisme

  1. Fragmentenchevron right
  2. De gecreëerde vraag naar vlieg toerisme

Geen lange vluchten naar de zon, maar op de fiets naar de bron van de Vecht. Dat was de zomer van de 46-jarige Harald Buijtendijk, onderzoeker duurzaam toerisme bij Breda University of Applied Science. Wat kan je nog meer doen tegen de klimaatopwarming?

Volgens Harald zijn er veel cijfers die geen positief beeld schetsen. Al is er ook hoop. De oplossingen voor de problemen zijn er namelijk en toerisme speelt hier een belangrijke rol in.

Tijdens het gesprek bespreekt Harald met presentator Benji Heerschop de invloed van bedrijven binnen de toeristische sector. Zo geeft Harald aan dat bedrijven vaak doen alsof ze alleen maar gehoor geven aan de vraag van de consument. Echter zijn ze constant bezig om ervoor te zorgen dat de vraag naar vakanties vanuit de consument blijft.

Daarnaast duikt Harald in het thema klimaatobstructie en kijkt hij naar de oplossingen voor het probleem toerisme en klimaat. Het gesprek wordt afgesloten met de activistische kant van Harald met zijn inzet voor Scientist Rebellion.

Kijk en luister hieronder naar het gesprek!

Video niet beschikbaar