Fragment

Meten is weten(schap): de details van de atletieksport

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Meten is weten(schap): de details van de atletieksport

We zitten in de laatste week van de Olympische Spelen in Parijs. We hebben inmiddels 20 medailles weten te halen, waarmee een Nederlands medaillerecord binnen handbereik ligt. Dat is natuurlijk het resultaat van enorme sportprestaties, maar ook de wetenschap helpt een handje mee.

Hoe de wetenschap een rol speelt bij Olympische sporten bespreken we tijdens de zomerweek van De Nacht van NTR Wetenschap elke ochtend met wetenschap- en sportjournalist Jurgen van Teeffelen, die maker is van van De Slimmer Presteren podcast.

Jurgen volgt voor ons de sportprestaties tijdens de Spelen op de voet, maar sprak ook met de ‘Olympische Wetenschappers’ achter de sporters.

Deze vijfde nacht spreken we Jurgen over de details van de atletiek. Want met meetapparatuur en analyses weet embedded scientist Lisette Bouwmeester de atletiek tot in detail te verbeteren. Elke houding, afzet en stap kan een verschil maken. Maar hoe meet je dat, en zet je het om in betere prestaties? Daarover spreken we Jurgen van Teeffelen en Lisette Bouwmeester van Papendal.

Video niet beschikbaar