Fragment

Olympische zeilsport vernieuwd met vleugels: 'nog veel verbetering mogelijk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Olympische zeilsport vernieuwd met vleugels: 'nog veel verbetering mogelijk'

We zitten in de laatste week van de Olympische Spelen in Parijs. We hebben inmiddels 20 medailles weten te halen, waarmee een Nederlands medaillerecord binnen handbereik ligt. Dat is natuurlijk het resultaat van enorme sportprestaties, maar ook de wetenschap helpt een handje mee.

Hoe de wetenschap een rol speelt bij Olympische sporten bespreken we tijdens de zomerweek van De Nacht van NTR Wetenschap elke ochtend met wetenschap- en sportjournalist Jurgen van Teeffelen, die maker is van van De Slimmer Presteren podcast.

Jurgen volgt voor ons de sportprestaties tijdens de Spelen op de voet, maar sprak ook met de ‘Olympische Wetenschappers’ achter de sporters.

Deze derde nacht spreken we Jurgen over de vernieuwingen in de zeilsport. Want veel onderdelen hebben nu een vleugel onder water, waardoor de surfplank over het water lijkt te vliegen. Jurgen sprak daarover met Arnoud Greidanus, van de TU Delft. Greidanus is zelf oud Olympisch roeier, maar onderzoek nu hoe de watersport nog efficiënter kan.

Video niet beschikbaar