Fragment

Financieel expert Rabi Adli over aanpak schijnzelfstandigheid vanaf 2025: “Er is nog te veel onduidelijk”

  1. Fragmentenchevron right
  2. Financieel expert Rabi Adli over aanpak schijnzelfstandigheid vanaf 2025: “Er is nog te veel onduidelijk”

Terwijl de meeste Nederlanders op 1 januari 2025 genieten van een vrije dag, staat de start van het nieuwe jaar voor zzp’ers in het teken van iets anders: de Belastingdienst begint vanaf dat moment weer actiever te handhaven tegen schijnzelfstandigheid: zzp’ers die zich in werkelijkheid gedragen als personeel in loondienst bij hun opdrachtgevers kunnen teruggefloten worden door de Belastingdienst, met naheffingsaanslagen als gevolg.

Volgens financieel expert Rabi Adli, die mensen op zijn social media-kanalen @jegeldconsultant financieel wegwijzer maakt, is deze aanpak een stap in de goede richting. "Het is belangrijk dat er actie wordt ondernomen om misstanden, zeker aan de onderkant van de arbeidsmarkt, te bestrijden en eerlijke concurrentie te waarborgen," aldus Adli.

Echter waarschuwt hij dat er nog te veel onduidelijkheid bestaat rondom de nieuwe regels en handhavingsprocedures. Dit bemoeilijkt een effectieve en gerichte aanpak. "Zonder duidelijke richtlijnen en transparantie is het lastig voor zowel de Belastingdienst als de zzp’ers om precies te weten wat er verwacht wordt," legt hij uit. 

Luister het gesprek met Rabi hier terug

Video niet beschikbaar