Binnenland
BNNVARA

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Roelofarendsveen

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Roelofarendsveen

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit De Buren in Roelofarendsveen (gemeente Kaag en Braassem). Erik Dijkstra en Merel Wielaert (die deze zondag Frank Evenblij vervangt) praten onder andere over de toekomst van de glastuinbouw, over paalzitten en over

Presentatoren Erik Dijkstra en Merel Wielaert praten over de toekomst van de glastuinbouw. Wat staat er voor deze sector op het spel bij de aanstaande Europese verkiezingen?

Paalzitten en vergrijzing

In het dorp Hoogmade worden de gevolgen van vergrijzing gevoeld: het verenigingsleven zakt in en voorzieningen verdwijnen. Nieuwbouw moet jongeren in het dorp houden, maar nieuwe woningen zijn de afgelopen dertig jaar nauwelijks gebouwd.

Hannes de Jong zette Roelofarendsveen op de wereldkaart. In 1972 vestigde hij het wereldrecord van 92 uur paalzitten. Samen met Paula Bus (kampioen in 2022) doet hij uit de doeken wat ervoor nodig is om niet van zo'n paal te vallen.

Henk Angenent

Verder is Henk Angenent te gast. De toenmalige spruitjesboer won de laatste Elfstedentocht. Hoe heeft die overwinning zijn leven veranderd?

Van de avonturenboeken van Bob Evers werden miljoenen exemplaren verkocht. Willem van den Hout, die de boeken schreef als Willy van der Heide, had een huisje op Kaageiland. In die omgeving liet hij Bob allerlei avonturen beleven.

Ook wordt de gelauwerde 'Grillbikkel' geproefd, een vinding van lokale snackbarhouder Marcel Norder en de plaatselijke keurslager.

Livemuziek

In de rubriek 'Meer Vrouw op Straat' een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw die in de gemeente Kaag en Braassem een straatnaam verdient.

Chansonnière Tess Merlot verzorgt de livemuziek en Corné van Klink brengt een ode aan Roelofarendsveen.

(Let op: presentator Merel Wielaert vervangt Frank Evenblij. Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 12 mei bij te wonen.
Locatie: café-restaurant Hogenboom, Sotaweg 13, Roelofarendsveen.
Inloop 18.30 tot 19.00 uur.
De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen. Je hoort ze elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie