Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten jongeren financieel beter opvoeden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten jongeren financieel beter opvoeden'

Tweederde van de jongeren zegt zich wel eens te laten beïnvloeden door online advies bij een financiële beslissing. Jongeren zeggen daardoor geld te verdienen of te besparen. Maar er zijn ook mensen die behoorlijk wat geld verliezen.

Daarom onze stelling: 'We moeten jongeren financieel beter opvoeden'

De verleidingen zijn groot: aandelenapps, crypto, NFT's en dropshipping. Zou het dan niet goed zijn als ouders of scholen kinderen en jongeren daar wegwijs in maken?

Heb jij je zelf ooit laten beïnvloeden op financieel gebied en hoe is dat toen gegaan? Of heb je in je omgeving mensen die rijk zijn geworden door een online kans? Of geloof je nog vooral in de oude wijsheid dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat het ook meestal is?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie